Бисквити Двоен шоколад

За всички, които не могат без шоколад, тези бисквитки задължително ще се наместят трайно до чашката с кафе
Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
230 г брашно
200 г кафява захар „Мусковадо”
170 г краве масло
200 г черен шоколад
1 яйце (размер М)
50 г натурално какао
1 с. л. меласа
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/4 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Бисквити Двоен шоколад

Брашното, какаото, содата и солта се пресяват. Маслото се разбива до побеляване, прибавят се захарта, меласата и яйцето, разбива се.

 


2
Бисквити Двоен шоколад 2

Слага се 100 г от шоколада, разтопен на водна баня. Течните и сухите съставки се смесват.

 


3
Бисквити Двоен шоколад 3

Накрая се прибавя останалият шоколад, нарязан на много ситно.

 


4
Бисквити Двоен шоколад 4

Тестото се увива във фолио за свежо съхранение, така че да получи нещо като салам. Оставя се в хладилник за 30 минути да стегне.

 


5
Бисквити Двоен шоколад 5

След това се нарязва на 12 филии.

 


6
Бисквити Двоен шоколад 6

Всяка се разделя надве. От парчетата се оформят 24 топчета.

 


7
Бисквити Двоен шоколад 7

Слагат се в тава със силиконов килим и се сплескват. Пекат се в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 18–20 минути.

 


8
Бисквити Двоен шоколад 8

Изваждат се върху решетка, за да се охладят, после се поднасят.


 




Съвет: От тези продукти излизат 24 бисквити, предвидени са по 2 за порция.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2023
Обожавам черен шоколад, за това за мен са пристрастяващо вкусни тези бисквитки.
3.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2014
Много в вкусни с интензивен аромат
2.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2014
Много са вкусни с интензивен аромар и лек нагар заради червния шоколад.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2014
Ще ги подарявам след 2 дни. Как да ги съхранявам през това време ( открити или затворени в кутия)? А иначе са страхотни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: