Бисквитена ягодова торта с шоколад

Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г ягоди
250-300 мл прясно мляко
200 мл заквасена сметана
1 пакет обикновени бисквити
100 г шоколад
1/2 ч. ч. пудра захар
1 с. л. кристална захар
1 пакетче ванилия
100 г шоколад
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. нишесте
1 капка есенция ром


Начин на приготвяне:
1
Бисквитена ягодова торта с шоколад
Сметаната се разбива 2-3 минути с пудрата захар.
2
Бисквитена ягодова торта с шоколад 2
Ягодите се смилат с кристална захар, добавят се към сметаната. Разбърква се и се ароматизира с ванилия.
3
Бисквитена ягодова торта с шоколад 3
Бисквитите се натопяват за кратко в прясното мляко и след това се нареждат в подходящ съд.
4
Бисквитена ягодова торта с шоколад 4
Поръсват се с настърган шоколад. Нанася се един пласт от сметановия крем. Покрива се с бисквити и процедурата се повтаря, като най-отгоре остава пласт крем. Тортата се покрива и се оставя в хладилник за 2-3 часа.
5
Бисквитена ягодова торта с шоколад 5
Шоколадовият сос се приготвя, като шоколадът се разтопява в прясното мляко, ароматизира се с есенция ром и се уплътнява с разтворено в малко вода нишесте.
6
Бисквитена ягодова торта с шоколад 6
При сервиране тортата се декорира с шоколадов сос (или с настърган шоколад) и с ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2014
Става много лека, свежа и вкусна торта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: