Бисквитена торта с тиква и шоколад

Любим домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 20.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пакета обикновени бисквити (общо 400 г)
800 г тиква (сорт „Цигулка“)
500 г сирене „Маскарпоне“
300 г течен шоколад
200 г захар
250 мл животинска сметана
200 мл студено еспресо
50 мл бренди
1 ч. л. канела
1 ванилия
карамелени орехи за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Бисквитена торта с тиква и шоколад
Тиквата се почиства и се реже на кубчета. Слага се в тава и се поръсва с 50 г от захарта. Пече се около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
2
Бисквитена торта с тиква и шоколад 2
Охлажда се и се пюрира.
3
Бисквитена торта с тиква и шоколад 3
Сметаната се разбива добре с останалата захар.
4
Бисквитена торта с тиква и шоколад 4
Маскарпонето се разбърква леко и се смесва с разбитата сметана и с ванилията.
5
Бисквитена торта с тиква и шоколад 5
Кафето се разбърква с брендито и канелата.
6
Бисквитена торта с тиква и шоколад 6
В тава се редят потопени в сместа с кафе бисквити, сметанов крем, шоколад и пюре от тиква.
7
Бисквитена торта с тиква и шоколад 7
Тортата се реди по този начин, докато свършат продуктите. Завършва се с крем от сметана и маскарпоне.
8
Бисквитена торта с тиква и шоколад 8
Оставя за 6 часа в хладилник.
9
Бисквитена торта с тиква и шоколад 9
Поднася се с накълцани карамелени орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2021
Много вкусна торта! Бърза, лесна и уникален вкус!:)
5.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2021
Страхотна рецепта, благодаря!
4.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2020
Страхотна торта! Правила съм я няколко пъти за гости--харесва се дори на хора, които не обичат тиква
3.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2020
Страхотна тортичка. Аз замених сметаната с рикота сирене.
2.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2017
Тортата е за Коледа затова украсата се разминава с оригинала!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


324 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: