Бисквитена торта с шоколад и сметана

Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2005
Бисквитена торта с шоколад и сметана
 
Необходими продукти:
400 г заквасена сметана
300-350 г течен шоколад
200 г бисквити
100 мл бяло вино “Мускат”
1/2 капсула ванилова есенция (2 пакетчета на прах)
1 ябълка
20 г масло
2-3 щипки канела
1 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Бисквитена торта с шоколад и сметана
Сметаната се разбива с ваниловата есенция, докато стане пухкава. Добавя се течният шоколад и се разбива до хомогенизиране.
2
Бисквитена торта с шоколад и сметана 2
В подходяща тавичка се нанася един пласт от сместа. Отгоре се нареждат напоени във виното бисквити. Покриват се с крем, отново се редят бисквити и така се правят поне 3 пласта. Престоява минимум 6 часа на хладно, покрито с фолио.
3
Бисквитена торта с шоколад и сметана 3
Ябълката се нарязва на ивички и се запържва за 1-2 минути в предварително загрятото масло, като се поръсва със захарта и канелата. Сервира се, като върху всяко парче торта се поставя ивица карамелизирана ябълка.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: