Бисквитена торта с нишесте

Източник: Evgeniq Nakova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 07.07.2015
Бисквитена торта с нишесте
 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
нишесте за торта (с вкус по избор)
1 пакет обикновени бисквити
1 пакет обикновени бисквити с какао
1 1/2 ч. ч. захар
ванилия
орехи


Начин на приготвяне:
1
Слагаме млякото на котлона да се вари. Прибавяме захарта и разбъркваме.
2
Разтваряме нишестето в 100 мл хладка вода и при непрекъснато бъркане го добавяме към свареното мляко, което сме оставили на слаб огън. Слагаме и ванилията.
3
Намазваме обилно дъното на формата (тавичката) за тортата с крем и отгоре нареждаме обикновени бисквити. Следват крем, 1 ред какаови бисквити, отново крем и продължаваме така, докато съдът се напълни, като завършваме с крем.
4
По желание поръсваме готовата торта с натрошени орехи.




Съвет:
Бисквитената торта се оставя в хладилник за 2-3 часа, за да може кремът добре да попие в бисквитите.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2021
Направих я, тортата е лесна и става много вкусна. Благодаря за рецептата!
7.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Аз добавям и банани. Става чудесно!
6.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2016
Обичам бисквитена торта.
5.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
4.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
десерт от детството


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: