Бисквитена торта с канела и ябълки

Източник: Дияна Тодорова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 14.05.2014
Бисквитена торта с канела и ябълки
 
Необходими продукти:
за блата:
1 голям пакет бисквити „Закуска”

за плънката:
4-5 средно големи зелени ябълки
5-6 с. л. кафява захар
100 г орехи
1 пакетче канела

за глазурата:
400 г заквасена сметана
100 г пудра захар

за украса:
шоколадови стърготини


Начин на приготвяне:
1
На дъното на тава с големина 27/18 см се нарежда един ред бисквити.
2
Ябълките се измиват, почистват се от семките и кората, настъргват се, слагат се в купа и към тях се добавят останалите продукти за плънката - кафявата захар, орехите и канелата. Разбърква се добре.
3
Плънката се разстила върху бисквитите.
4
Върху плънката се нарежда втори блат от бисквити.
5
Глазурата се приготвя като се смеси цялото количество заквасена сметана с пудрата захар.
6
Глазурата се нанася върху втория блат от бисквити.
7
Украсява се по желание с шоколадови стърготини.
8
Готовата торта се слага в хладилника за не по-малко от 3 часа. На другия ден е още по-вкусна!

Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2014
Много вкусна :)
5.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2014
Много вкусна и бърза за приготвяне торта. Признавам си - надмина очакванията ми. Аз леко сиропирах бисквитите защото ябълките ми бяха жълти и не особено сочни.
4.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2014
Приготвих тортата с бишкоти и ни хареса много вкъщи.
3.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2015
извинете не се пише зада ,а за да ии аз не ги сироприах и станаха пак миш маш
2.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2014
Всъщност не е добре да се сиропират бисквитите, защото ябълките обикновено пускат много сок и е хубаво една нощ тортата да бъде в хладилник зада абсорбита сока.Бисквитите Закуска са по дебели и много добре попиват сока, затова предпочитам тях.Колкото до заквасената сметана тя също има доста вода в нея.Моята торта винаги става, сочна, сладка и много свежа мммм и вкусна...:-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: