Бисквитена торта с два вида крем и ром

ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 31.10.2018
Бисквитена торта с два вида крем и ром
Бисквитена торта с два вида крем и ром
Бисквитена торта с два вида крем и ром
 
Необходими продукти:
2 1/2 пакета бисквити
2 пакетчета инстантно кафе със захар и сметана
200 мл сладкарска сметана
6 с. л. пудра захар
5 с. л. течен шоколад
4-5 капки есенция ром
4-5 капки есенция ванилия
1 банан
100 г орехи (за украса)


Начин на приготвяне:
1
Сладкарската сметана се разделя по равно в две купи. Във всяка от купите се слагат по 3 с. л. пудра захар и се разбива с миксер до пухкав сняг.
2
В едната купа се слага шоколадът и есенцията ром. Разбърква се добре. В другата купа се сипва есенцията ванилия.
3
Кафето се разтваря в гореща вода. Тортата се сглобява във форма с подвижно дъно. Всяка бисквита се потапя в кафето и се нарежда във формата, като дупките се запълват максимално добре. Маже се с шоколадовия крем, подреждат се резенчета банан и така се процедира и с останалите блатове - като кремовете се редуват.
4
Накрая се завършва с кафявия крем, а от останалия бял крем се шприцоват розички върху тортата, подреждат се резенчета банан и орехи. Тортата се оставя да престои няколко часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: