Бисквитена торта „Мус шоколад“

Едно невероятно изкушение за любителите на шоколада (и не само)
Източник: Mariyana Petrova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 28.05.2018
Бисквитена торта „Мус шоколад“
 
Необходими продукти:
за блата:
150 г какаови бисквити
100 г черен шоколад
1/3 ч. ч. течен шоколад

за муса:
350 г млечен шоколад
1/2 ч. ч. прясно мляко
120 г краве масло
1/2 ч. ч. захар
2 жълтъка
500 мл сметана (за предпочитане животинска)


Начин на приготвяне:
1
Черният и течният шоколад за блата се разтопяват на водна баня. Бисквитите се смилат на трохи и се смесват с шоколадовата смес. Дъното на форма за торта се покрива с хартия. Получената смес се разпределя равномерно по дъното и част от стените на формата, като се притиска добре с навлажнени ръце, за да не залепва. Оставя се на хладно, за да стегне.
2
Маслото и шоколадът (начупен на парчета) за муса се смесват с млякото и се разтопяват на водна баня.
3
В купа се разбиват жълтъците със захарта и към тях постепенно и при непрекъснато бъркане се добавя шоколадовата смес.
4
Отделно се разбива сметаната и внимателно (не се бърка, а се преобръща) се прибавя към охладената шоколадова смес.
5
Шоколадовият мус се изсипва върху блата и се оставя на студено най-малко за 4 часа. Украсява се по желание.


Съвет:
Много е важно сметаната и шоколадовата смес да се смесят много внимателно, може и с решетъчна лъжица. Важно е да има въздух, за да стане мусът нежен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: