Бисквитена торта „Ден и нощ”

Тук цветовете на денонощието се сливат в една прекрасна бисквитена торта
Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 л прясно мляко
300 г захар
125 г краве масло
3 яйца (размер L)
2 ванилии
50 г какао
120 г брашно
какао за поръсване
600-700 г какаови бисквити

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Бисквитена торта „Ден и нощ”
Яйцата, 200 мл от прясното мляко и брашното се разбиват.
2
Бисквитена торта „Ден и нощ” 2
Останалото мляко се загрява заедно със захарта и ванилиите. На тънка струя се налива към яйчената смес, докато температурите се изравнят.
3
Бисквитена торта „Ден и нощ” 3
Всичко се връща на огъня и се готви на слаб огън, докато се получи много гъст крем. Оттегля се от котлона и се слага маслото.
4
Бисквитена торта „Ден и нощ” 4
Кремът се разделя на две равни части. Към едната се слага какаото и хубаво се разбърква.
5
Бисквитена торта „Ден и нощ” 5
Във форма за торта с диаметър 26 см се подрежда един пласт бисквити, които се покриват с кафяв крем, отгоре се слагат отново бисквити и следва бял крем, така се редуват пластове, докато свършат всички кремове.
6
Бисквитена торта „Ден и нощ” 6
Формата се покрива с пластик и тортата се оставя в хладилник за поне 4 часа. След това се поднася поръсена с какао.
Подобни рецепти:
Коментари (193)
193.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2022
Класика. Чудесна торта.
192.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2021
Стана уникално вкусна благидаря ви
191.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2020
Получи се чудесна торта
190.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2020
Здравейте, Светослава! Тортата не става суха, не е нужно да топите бисквитите. Поздрави от нас!
189.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2020
Дали ще е добре да се натопят бисквитите в мляко или в кафе, за да не стане суха?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


329 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: