Бишкотена торта с ягоди

ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.08.2016
Бишкотена торта с ягоди
 
Необходими продукти:
20 бишкоти
500 г ягоди
250 мл сладкарска сметана
250 г сирене „Маскарпоне“
4 с. л. захар
3 портокала
1 лимон
1 натурален шоколад (за поръсване)


Начин на приготвяне:
1
Портокалите и лимонът се измиват, кората им се настъргва, а сокът им се изцежда.
2
Половината от ягодите се нарязват на филийки и се поръсват с 2 с. л. захар.
3
Сметаната се разбива в купа, заедно с 2 с. л. захар, докато стане пухкава. Добавя се маскарпонето и се разбива, до хомогенизиране. Слагат се портокаловите корички и по желание пакетче ванилова захар.
4
Бишкотите се напояват с цитрусовия сок и се подреждат в тава. Върху тях се разпределят ягодите, омекнали от захарта. Отгоре се разстила сметановият крем. Тортата се декорира с останалите ягоди и настъргания шоколад.


Съвет:
По желание в сметановия крем може да се добави алкохолна есенция за по-богат вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: