Бирамису

Десерт с бира и маскарпоне - уникален!
Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2012
Бирамису
 
Необходими продукти:
за бирената редукция:
500 мл бира с вкус на лимон
100 г захар
1 шушулка ванилия

за крема:
500 г сирене „Маскарпоне”
5 жълтъка
100 г захар
200 мл животинска сметана
4 банана
300 мл кафе „Еспресо”
400 г бишкоти
2 с. л. ликьор „Кафе”
какао за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Бирамису

Бирата, шушулката ванилия, разделена надве и захарта се оставят на слаб огън докато се редуцират. Трябва да се получи конситенция на мед – до 1/5 редуциране. После ванилията се отстранява.

 


2
Бирамису 2

Жълтъците и захарта се разбиват на водна баня до побеляване и докато захарта се разтвори. Оставят се леко да се охладят.

 


3
Бирамису 3

Маскарпонето се разбива и се смесва с ликьора и бирената редукция. Разбива се с миксер. Накрая към крема се прибавя и разбита сметана.

 


4
Бирамису 4

Бишкотите се нарязват и се разпределят на дъното на 6 чаши. Заливат се с еспресото и отгоре се слагат бананите - нарязани на кръгчета. Отгоре се слага от крема. Така се правят няколко реда.

 

 


5
Бирамису 5

Завършва се с крем. Поръсва се с какао и десертът се оставя в хладилник за минимум 2 часа.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.09.2014
Стана страхотно ! Всички много го харесаха !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: