Биосалата с прошуто и латинки

Гост: Тони Иванов, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2005
Биосалата с прошуто и латинки
 
Необходими продукти:
1 краставица
5-6 печурки
7-8 листа червена салата
7-8 листа зелена салата
5-6 листа радичо (червено зеле)
5-6 листа от рукула
5-6 латинки
4-5 чери домата
30 г прошуто крудо
10 г обелени слънчогледови семки
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
1/2 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Биосалата с прошуто и латинки
Цветовете на латинките се потапят в съд с вода.
2
Биосалата с прошуто и латинки 2
Листните зеленчуци се накъсват наедро и се поставят в купа. Прибавят се нарязаните на филии шапчици на гъбите и нарязаните на четвъртинки чери домати.
3
Биосалата с прошуто и латинки 3
Приготвя се дресинг, като нарязаната наситно скилидка чесън, зехтинът, балсамовият оцет и солта се смесват и се разбъркват с тел.
4
Биосалата с прошуто и латинки 4
Салатата се овкусява с дресинга, прибавя се половината от слънчогледовите семки, разбърква се. Латинките се изваждат от водата, листенцата се откъсват и се поставят в салатата.
5
Биосалата с прошуто и латинки 5
Краставицата се обелва и корите се навиват на широки цилиндърчета. Цилиндърчетата се поставят в средата на порционни чинии и се пълнят със салатата. Отгоре се слагат нарязано на тънки ивици прошуто и слънчогледови семки.
6
Биосалата с прошуто и латинки 6
СЪВЕТ: След като се поставят латинките, салата не се разбърква, за да не се наранят листенцата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: