Бесами фрай (Пържени зеленчукови хапки)

Гост: Гунджа Чокхал
Източник: Бон Апети
Дата: 08.04.2006
Бесами фрай (Пържени зеленчукови хапки)
 
Необходими продукти:
200 г нахут
100 г пресен карфиол
3 скилидки чесън
2-3 стръка пресен лук
2 глави лук
2 моркова
2 яйца
3-4 ядки сурово кашу
3-4 бадема
1 л олио за пържене
5 с. л. пшеничено брашно
3 с. л. фино царевично брашно
1 с. л. скълцан джинджифил
1 с. л. нишесте
1 с. л. къри
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. кимион


Начин на приготвяне:
1
Бесами фрай (Пържени зеленчукови хапки)
Морковите, двата вида лук и карфиолът се нарязват наситно. Бадемите и кашуто се нарязват на по-едри парчета. Нахутът се смила в блендер и полученото нахутено брашно се пресява, за да се отстранят по-едрите частици.
2
Бесами фрай (Пържени зеленчукови хапки) 2
В купа се смесват нарязаните зеленчуци, нахутеното, пшениченото и царевичното брашно, нишестето, подправките и ядките. Прибавят се двете яйца, налива се малко вода и се замесва тесто.
3
Бесами фрай (Пържени зеленчукови хапки) 3
От тестото се оформят кюфтенца и се пържат в уок с предварително нагорещено олио. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: