Беляши

Гост: Емилия Гергинова
Източник: Бон Апети
Дата: 02.02.2008
Беляши
 
Необходими продукти:
500 г брашно
250 мл прясно мляко
1 яйце
1 белтък
1/2 кубче мая
3 с. л. захар
2 с. л. краве масло
1 ч. л. сол
250 г кайма (смес)
1 глава лук
1 щипка кориандър
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Беляши
Маята се разтваря в млякото. Добавят се 1 с. л. захар и 2 с. л. брашно. Сместа се разбърква, покрива се с кърпа и се оставя да шупне.
2
Беляши 2
Брашното се сипва в дълбока купа и в средата се оформя кладенче, в което се излива маята. Добавят се 2 с. л. захар, солта, яйцето и белтъкът и се замесва тесто. Тестото се разделя на три топки и се оставя да втасва.
3
Беляши 3
Каймата се смесва с нарязания наситно лук.
4
Беляши 4
Подправя се с кориандъра, солта и черния пипер и се разбърква.
5
Беляши 5
Едната топка тесто се разточва на тънка кора и с помощта на пръстен се оформят кръгове.
6
Беляши 6
Всеки кръг от тесто се пълни с кайма и се завива, така че да се вижда плънката.
7
Беляши 7
Беляшите се пържат в нагорещено олио първо откъм каймата, след което се обръщат и се пържат до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: