Бекон от патладжани

Интересна кулинарна идея за запалените експериментатори в кухнята
Източник: Бон Апети
Дата: 05.09.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана (тънки)
50 мл светъл соев сос
50 мл зехтин
2 ч. л. мед
1 ч. л. пушен червен пипер
1/4 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бекон от патладжани
Патладжаните се режат на филийки, посоляват се и се оставят за 15 минути, за да се отцедят от горчивата течност. Измиват се и се подсушават добре.
2
Бекон от патладжани 2
Соевият сос се разбърква със зехтина, меда, пушения червен пипер, сухия чесън, сол и черен пипер на вкус.
3
Бекон от патладжани 3
Патладжаните се намазват със сместа, прехвърлят се в тави, застлани с хартия за печене и се пекат около 10 минути в загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор. Обръщат се и се пекат още 8 минути.
4
Бекон от патладжани 4
След това се оставят да се охладят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: