Бедуински бургер

Вкусен нетрадиционен хамбургер с фалафел вместо месо
Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 питки хляб
1 домат
няколко листа салата "Айсберг"
200 г нахут
1/3 глава кромид лук
2 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
1 бакпулвер
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. смлян кориандър
брашно за паниране
4 с. л. кисело мляко
1 ч. л. сусамов тахан
1 щипка кимион
магданоз и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бедуински бургер
Нахутът предварително се накисва във вода за едно денонощие. След това се изплаква и се сварява за около 1 час.
2
Бедуински бургер 2
Лукът, скилидките чесън и магданозът се смилат в кухненски робот.
3
Бедуински бургер 3
Добавя се свареният нахут и се налива малко вода.
4
Бедуински бургер 4
Поръсва се с черен пипер, кимион, кориандър, бакпулвер и се посолява на вкус.
5
Бедуински бургер 5
Продуктите се смилат, докато се получи хомогенна, гъста смес.
6
Бедуински бургер 6
От сместа се оформят кюфтета и се овалват в брашно.
7
Бедуински бургер 7
Фалафелите се запържват за 2-3 минути в предварително сгорещено обилно количество олио.
8
Бедуински бургер 8
Киселото мляко се поръсва със сусамов тахан, щипка кимион и малко сол. Добавя се нарязаният наситно магданоз и хубаво се разбърква. (За по-пикантен вкус в соса могат да се настържат репички.)
9
Бедуински бургер 9
Питките се разрязват през средата и долната половина се намазва с млечния сос.
10
Бедуински бургер 10
Слага се един топъл фалафел, резен домат и накъсана наедро салата "Айсберг", похлупва се с горната част на питката и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2020
Страхотия, прибавих и кис. краставачки към млечния сос, мн е вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: