Бечка шницла по сръбски

Или виенски шницел
Източник: Nina
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 28.10.2023
Бечка шницла по сръбски
Бечка шницла по сръбски
Бечка шницла по сръбски
Бечка шницла по сръбски
Бечка шницла по сръбски
 
Необходими продукти:
600 г свинско контрафиле ( 6 бр.)
80 г брашно
1 с.л. царевично нишесте
200 г галета
3 яйца
1 ч.л. сол
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Шестте парчета месо се слагат в плик и се начукват до много тънко (3-4 мм).
2
Приготвят се 2 плоски и 1 дълбока чиния. В първата плоска чиния се слагат брашното и нишистето. Във втората дълбока чиния се разбиват яйцата, а в третата плоска чиния се изсипват галетата и солта.
3
Олиото се загрява се в дълбок тиган до 170 градуса.
4
Месото се овалва в брашното, яйцата и в галетата. Пържи се 2-3 минути на страна.

Съвет:
Готовите шницели се вадят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: