Баждаревски джолан

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Баждаревски джолан
 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
1 свински джолан
100 г прясна сланина
2-3 дафинови листа
1 1/2 ч. л. червен пипер
200 г заквасена сметана
1/2 л зелев сок


Начин на приготвяне:
1
Баждаревски джолан
Киселото зеле се нарязва надребно, слага се в гювеч и към него се прибавят част от нарязаната на филийки сланина, червеният и череният пипер, дафиновият лист, след което всичко се залива със зелевия сок.
2
Баждаревски джолан 2
Джоланът се разделя на две и се поставя в предварително направеното “легло” в зелето.
3
Баждаревски джолан 3
Покрива се с останалото зеле и сланина, като най-отгоре се слага каймакът (сметаната). Захлупва се с капак, запечатва се с тесто и се пече 2-3 часа в силно загрята фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: