Базелска брашнена супа

Бърза, лесна, ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г сирене „Грюер“
100 г брашно
1, 5 л телешки бульон
125 мл червено вино
3 филии селски хляб
1 глава лук
3 с. л. краве масло
1/2 ч. л. майоран
1 дафинов лист
1 карамфилче
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Базелска брашнена супа
Брашното се запича до тъмнокафяво на сух тиган. Охлажда се.
2
Базелска брашнена супа 2
След това се разтваря в половината от телешкия бульон.
3
Базелска брашнена супа 3
Лукът се реже наситно и се запържва в маслото. Наливат се бульонът и виното, и се добавя разтвореното в бульон брашно.
4
Базелска брашнена супа 4
Овкусява се с индийското орехче, карамфила, дафиновия лист, майорана и се готви около 30 минути.
5
Базелска брашнена супа 5
Хлябът се реже на филии и се поръсва с настърганото сирене. Запича се до златисто в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
6
Базелска брашнена супа 6
Супата се овкусява със сол и черен пипер и всяка порция се сервира с половинка филия в нея.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


250 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: