Баварски крем

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 10.02.2015
Баварски крем
 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
300 мл животинска сметана
1 ч. ч. захар
6 жълтъка
2 пакетчета желатин (всяко по 10 г)
1 есенция ванилия


Начин на приготвяне:
1
Изсипвате желатина в чаша, заливате го с 1 к. ч. вода и го оставяте да набъбне. Междувременно отделяте жълтъците от белтъците и разбивате жълтъците със захарта, а млякото слагате на котлона да заври.
2
След като прясното мляко заври, го свалете от котлона и сложете чашата с желатин в малка тенджера с вода на котлона и разтопете желатина на водна баня. След като млякото поизстине малко, го добавете на тънка струйка, при непрекъснато разбиване към разбитите със захарта жълтъци. Млякото не трябва да е врящо, защото жълтъците ще се пресекат. След това връщате сместа на котлона и бъркате в продължение на 3-4 минути, като сместа не трябва да завира. Добавяте ванилията и сваляте от котлона, за да се поизстуди.
3
Към поизстиналата смес добавете и разтворения на водна баня желатин. Разбийте сметаната с миксер на сняг и я смесвате със сместа, като разбърквате внимателно.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: