Баварски кнедли на пара

Дампфнудел
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2012
Баварски кнедли на пара
 
Необходими продукти:
500 г бяло брашно
1 яйце
40 г захар
50 г краве масло
250 г прясно мляко
1 кубче жива мая (2 пакетчета суха)
1 щипка сол

за варенето:
250 мл прясно мляко
50 г краве масло
50 г захар
1 щипка сол

за соса:
400 г замразени боровинки
100 мл червено десертно вино
120 г мед
1/4 ч. л. карамфил


Начин на приготвяне:
1
Баварски кнедли на пара

Маята се разтваря в 50 мл от млякото (затоплено), поръсва се с брашно и се покрива с кърпа. Оставя се на топло за 15 минути да втаса.


2
Баварски кнедли на пара 2

Маслото се разтопява и се слага в купа с втасалата мая, брашното, захарта, яйцето, останалото мляко и солта.


3
Баварски кнедли на пара 3

Замесва се меко тесто и се оставя за 45 минути да почине.


4
Баварски кнедли на пара 4

Плотът се набрашнява, меси се отново и от тестото се откъсват 12 парчета, от които се оформят топки.


5
Баварски кнедли на пара 5

В дълбок тиган (или тенджера) се сипват млякото, маслото, захарта и солта за варенето и се оставят да кипнат. Топките тесто се слагат плътно една до друга в съда и се захлупват, така че да не излиза пара.

 


6
Баварски кнедли на пара 6

Задушават се 13–15 минути на ниска степен на котлона. Капакът в никакъв случай не трябва да се вдига, защото ще спихнат. За да не загарят отдолу, но да имат златна коричка, е добре да се варят или в прозрачна тенджера, или в чугунен съд с много дебело дъно.


7
Баварски кнедли на пара 7

Виното и медът за соса се кипват. Слагат се боровинките и се подправя с карамфила.

 


8
Баварски кнедли на пара 8

Кнедлите се поднасят поляти със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2021
Не съм яла кнедли друг път, но май се получиха ;)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Да, те чудесно се комбинират със сладолед:)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Кнедлите са страхотни и много лесно се правят. Аз им добавих от мен по две лъжици сладолед.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: