Бързи царевични питки със сирене и кашкавал

Източник: НАДЯ ПЕТКОВА
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 31.03.2015
Бързи царевични питки със сирене и кашкавал
 
Необходими продукти:
150 г сирене (натрошено)
1 яйце
1 ч. ч. кисело мляко
100 мл олио
1 ч. л. сол
1 пакетче бакпулвер
200 г бяло брашно
200 г царевично брашно
100 г кашкавал (настърган)


Начин на приготвяне:
1
В дълбока купа се прави кладенче от 2 ч. ч. пресято брашно, в което се сипват натрошеното сирене, яйцето, олиото и солта.
2
Бакпулверът се разтваря в киселото мляко и се прибавя към другите продукти. Замесва се меко тесто, като постепенно се прибавя и останалото брашно. Тестото се оставя да престои за около 10 минути в хладилника.
3
От тестото се оформят топки с големина на кюфтета. Подреждат се в намаслена тавичка, на разстояние една от друга, тъй като при печене увеличават обема си. Върху всяка питка се поръсва настърган кашкавал.
4
Пекат се до златисто в предварително загрята фурна и се консумират топли.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
На колко градуса се пече ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: