Бърза шоколадова торта

Сладкият салам от детството ни, поднесен като торта
Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2023
Бърза шоколадова торта
 
Необходими продукти:
1 пакет бисквити „Закуска” (300 г)
125 г краве масло
250 мл прясно мляко
50 г натурално какао
60 г стафиди
50 мл ром
1 буркан сладко от зелени смокини (цели)
100 г печени лешници (без сол)
1 пакетче ванилова захар (10 г)
какао за поръсване
сладкарска сметана за поднасянето


Начин на приготвяне:
1
Бърза шоколадова торта

Бисквитите се начупват наедро и се поставят в купа.


2
Бърза шоколадова торта 2

Млякото се кипва и към него се прибавят маслото и какаото. Разбърква се, докато  какаото се разтвори и се оставя да се охлади.


3
Бърза шоколадова торта 3

Смокините се нарязват на парченца и заедно с течната част от сладкото се добавят към сместа с бисквитите.


4
Бърза шоколадова торта 4

Лешниците се нарязват наедро и заедно със стафидите, предварително накиснати в рома,  и ваниловата захар се слагат в купата.


5
Бърза шоколадова торта 5

Налива се и млечната смес. Трябва да се получи нещо като шоколадова каша.


6
Бърза шоколадова торта 6

Тя се разпределя във форма за торта с диаметър 20–22 см. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник да стегне за 3–4 часа. После се поръсва с малко какао, през цедка, изважда се от формата и се поднася с разбита сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (27)
27.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2021
И аз направих като номер 26. Вместо какао сложих един шоколад 70%.
26.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2021
Прекрасна рецепта за хора, които нямат много време за приготвяне. Замених лешниците с орехи, а смокините със сладко от череши. Много сполучлив десерт.
25.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2017
Правя я за всеки инцидентен РД  Експериментирам винаги със сладкото.
24.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Привет, посочените в рецептата пропорции са верни. Коректното количество прясно мляко е 250 мл.
23.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2016
Не трябва ли малко повече мляко? С 250 мл нямаше как да покрия бисквитите и сложих допълнително. Аз ли бъркам?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


360 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: