Бърз бюрек с праз и сирене

Засищаща закуска с букет от български подправки за повече енергия и настроение през зимата
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г праз
200-250 г овче сирене
100 г пълномаслен маргарин
3 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
2 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сух копър
1/2 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. чубрица
1/4 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Бърз бюрек с праз и сирене
Празът се нарязва наситно. Маргаринът се разтопява.
2
Бърз бюрек с праз и сирене 2
В купа се чупят две от яйцата и се разбиват.
3
Бърз бюрек с праз и сирене 3
Към тях постепенно се добавят киселото мляко и разтопеният маргарин, като продължава да се разбива.
4
Бърз бюрек с праз и сирене 4
Брашното и бакпулверът се смесват в купа и на части се сипват при разбитите яйца.
5
Бърз бюрек с праз и сирене 5
Добавя се наситненият праз, подправя се със сух копър, чубрица, джоджен и червен пипер и се разбърква.
6
Бърз бюрек с праз и сирене 6
След това в сместа се натрошава сиренето.
7
Бърз бюрек с праз и сирене 7
Накрая се чупи и третото яйце и отново се разбърква добре.
8
Бърз бюрек с праз и сирене 8
Сместа се разпределя в намазнена и набрашнена тава. Бюрекът се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пече около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: