Барбун с песто от сушени домати и картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 03.11.2004
Барбун с песто от сушени домати и картофи
 
Необходими продукти:
1-2 щипки сол
2 шепи сушени домати
1 скилидка чесън
10 връхчета розмарин
6-7 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус
750 г едър барбун
4-5 с. л. олио
сокът от 1/2 лимон
черен пипер и сол на вкус
2 картофа
олио за намасляване
сокът от 1/4 лимон
2-3 стръка магданоз
6-7 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Барбун с песто от сушени домати и картофи
Сушените домати се заливат с 2-3 с. л. гореща вода. Оставят се да набъбнат, след което се добавят наситнените връхчета розмарин и чесънът. Посолява се, поръсва се с черен пипер, налива се олиото и се разбърква добре.
2
Барбун с песто от сушени домати и картофи 2
Картофите се нарязват на тънки филийки. Нареждат се в кръг върху намаслено алуминиево фолио, отгоре се поливат с олио и се посоляват, покриват се с още един лист фолио и добре се затварят. Така се оформят четири порции. Нареждат се в тава. Пекат се 10-15 минути в загрята до 180 градуса фурна.
3
Барбун с песто от сушени домати и картофи 3
Лимоновата заливка се приготвя, като в купа се смесват наситненият магданоз, олиото, солта и лимоновият сок.
4
Барбун с песто от сушени домати и картофи 4
Рибата се почиства от люспите, измива се, перките се отрязват. Филетира се, като се разделя на две, отстраняват се гръдната и останалите кости, главата и опашката. Филетата се подсушават. Запържват се в предварително загрято олио, посоляват се и след 1-2 минути се обръщат. Поръсват се със сол и черен пипер, поливат се с лимонов сок и след 1 минута се изваждат.
5
Барбун с песто от сушени домати и картофи 5
В големи плитки чинии се поставя по една порция картофи, като горният лист алуминиево фолио се отстранява, а долният остава. Върху картофите се разпределя сосът със сушени домати, поставят се филетата риба. Полива се с лимоновата заливка и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: