Барамунди с пресни картофи

Предложение от Стоян как да поднесете печено филе от риба с гарнитура от зеленчуци и ароматно прошуто
Източник: Бон Апети
Дата: 19.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 риби барамунди
500 г пресни картофи
1 глава резене
1 глава лук
8 скилидки чесън
60 мл зехтин „Помаче“
40 мл зехтин „Екстра върджин“
3 стръка розмарин
сол и черен пипер
60 г прошуто крудо


Начин на приготвяне:
1
Барамунди с пресни картофи

Рибата се слага в голям плик и се почиства от люспите с помощта на белачка.

 


2
Барамунди с пресни картофи 2

След това се отстраняват вътрешностите и се измива много добре. Главите се отстраняват. Филетира се, а от страната с кожата се правят няколко разреза.

 


3
Барамунди с пресни картофи 3

Филетата се поставят с кожата надолу в тава с пергаментова хартия, заливат се със зехтина „Екстра върджин“, овкусяват се със сол и черен пипер. Върху тях се слагат 4 смачкани скилидки чесън и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 7 минути.

 


4
Барамунди с пресни картофи 4

Картофите се измиват, нарязват надве, по-големите – на четири, най-малките се оставят цели. Пържат се в 40 мл сгорещен зехтин „Помаче“ наведнъж, под капак, като периодично се разбъркват.

 


5
Барамунди с пресни картофи 5

Резенето и лукът се нарязват на полумесеци. Останалите 4 скилидки чесън се смачкват.

 


6
Барамунди с пресни картофи 6

Готовите картофи се изваждат в голяма купа. Със салфетка се почистват  прегорелите малки парченца от картофи в съда. Налива се останалият зехтин „Помаче“ и се запържват резенето, лукът и чесънът. Прибавя се наситнен стрък розмарин.

 


7
Барамунди с пресни картофи 7

Картофите се посоляват и към тях се сипват запържените зеленчуци.  Разбърква се.

 


8
Барамунди с пресни картофи 8

Рибата се сервира с картофите, отгоре се поставя накъсаното прошуто и се украсява с по един стрък розмарин. По желание се полива със зехтин „Екстра върджин“ и със сок от лимон.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2017
Много ми хареса резенето, приготвено по този начин. За втори път го правя.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2015
страхотно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: