Баня кауда с хрупкави зеленчуци

Италиански топъл дип с чесън и аншоа
Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2012
Баня кауда с хрупкави зеленчуци
 
Необходими продукти:
20 скилидки чесън
80 г филенца аншоа
60 г печени лешници
80 г краве масло
50 мл зехтин
черен пипер на вкус

за зеленчуците:
1 краставица
2 моркова
2 зелени чушки
3 червени чушки
2 цикории


Начин на приготвяне:
1
Баня кауда с хрупкави зеленчуци

Скилидките чесън се почистват и се запържват в маслото и зехтина на умерен огън, докато станат леко карамелени.

 


2
Баня кауда с хрупкави зеленчуци 2

Прибавя се рибата и смлените лешници и се бърка така, че филенцата да се разкъсат леко.

 


3
Баня кауда с хрупкави зеленчуци 3

Подправя се с черен пипер, отстранява се от огъня и се пасира.

 


4
Баня кауда с хрупкави зеленчуци 4

Краставицата и морковите се обелват и всички зеленчуци се нарязват на ивички, като на цикорията се разделят листата без да се режат .

 


5
Баня кауда с хрупкави зеленчуци 5

Подрежда се плато с горещия дип, нарязаните зеленчуци и листа цикория.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: