Банкерска риба

Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2010
Банкерска риба
 
Необходими продукти:
50 мл зехтин
листенца зелени подправки за украса
сол и бял пипер на вкус
600 г филе от нилски костур или треска
2 зелени чушки
200 г печурки (може и мариновани)
3 домата
1 стрък праз (пресен лук)
200 мл бяло вино
2 стръка магданоз
2 стръка девесил


Начин на приготвяне:
1
Банкерска риба
Филетата се сотират за 1–2 минути в сгорещения зехтин от двете страни заедно с магданоза и девесила, нарязани надребно. Рибата се изважда.
2
Банкерска риба 2
Чушките и лукът се режат на шайби, гъбите – на филийки, разбъркват се, овкусяват се със сол и пипер. Сипват се в тигана, където е сотирана рибата, и се задушават 2–3 минути.
3
Банкерска риба 3
Налива се виното и задушаването продължава до редуцирането на течността.

4
Банкерска риба 4
Доматите се настъргват и се прибавят към зеленчуковата смес. Всичко се задушава до сгъстяване на соса.
5
Банкерска риба 5
Филето се връща в тигана за 1–2 минути и се дръпва от огъня. Преди сервиране ястието се украсява с листа от зелените подправки.
 
Съвет:
Ястието може да се поднесе с гарнитура от ризото с ягоди. Приготвя се, като след сваряването на ориза според избраната по желание технология към него се прибавят нарязаните на четири ягоди (на 150 г ориз се прибавят 50 г ягоди).

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: