Баница със спанак, сирене и яйца

ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.04.2015
Баница със спанак, сирене и яйца
Баница със спанак, сирене и яйца
 
Необходими продукти:
1 пакет фини кори за баница
500 г спанак
300 г сирене
4 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 щипка сода
олио


Начин на приготвяне:
1
Спанакът се почиства и се бланшира за 30 секунди, отцежда се хубаво и се оставя да изстине.
2
Яйцата се разбиват и към тях се прибавя киселото мляко със содата. В сместа се сипва и малко олио.
3
Сиренето се натрошава отделно.
4
Корите се вземат по две. Първо се слага от яйчената смес, след това сирене и отгоре се разпръсква спанак.
5
Навиват се на охлювче и се слагат в предварително намаслена тава. Тази процедура се повтаря до изчерпване на продуктите.
6
Оставя се малко количество от сместа, с което баницата се намазва отгоре. Накрая се поръсва с олио.
7
Пече се 20-30 минути в загрята на 180-200 градуса фурна. След като се извади от фурната, баницата се покрива с кърпа и се оставя за около 5-10 минути.



Съвет:
На мен лично много ми харесва, докато е още леко топличка.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2020
Много добре се получи!
8.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2020
Намалих сиренето със 100 грама и увеличих спанака с 200/300грама, супер се получи.
7.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2018
Невероятна!
6.
Изпрати
лично съобщение

30.07.2017
Много вкусна, а и здравословна баница!
5.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2017
Много вкусно се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: