Баница с шунка и кашкавал

Вкусна баничка
Източник: Николета
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.10.2015
Баница с шунка и кашкавал
 
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
250 г кашкавал
250 г шунка
150 г сирене
100 г краве масло
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат


Начин на приготвяне:
1
Кашкавалът се настъргва, а шунката се реже на дребни парченца.
2
На дъното на намазнена тава се слагат 2 кори, които се набират, поливат се или се мажат с четка с малко разтопено масло.
3
Отгоре се подрежда част от кашкавала, шунката и натрошеното сирене. Слага се по малко на всеки 2 кори и така се реди до изчерпване на продуктите.
4
Наредената баница се реже на парчета и отгоре се полива с останалото масло.
5
Разбиват се яйцата, киселото мляко и содата, и с тази смес се залива баницата.
6
Пече се 35 минути в загрята на 200 градуса фурна.




Съвет:
Може да поръсите отгоре с шарена сол.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2020
Не се получава баницата. Заливката се изпича много по-бързо от корите и остава сурова от вътре, а ако искам да я доизпека отвътре, тогава отгоре загаря. Следвам точно рецептата и два пъти я пробвах: -първия път, на режим горен и долен нагревател (200градуса) -втория път, на режим вентилатор + нагревател (200 градуса) Правил съм много нормални баници преди това, но там винаги сместа се слага вътре между слоевете. Просто това количество смес, което сте дали в рецептата е твърде много, за да стои отгоре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


257 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: