Баница с риба

Плънката е от прясна и пушена пъстърва, а заливката е млечна, с аромат на чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 11.05.2012
Баница с риба
 
Необходими продукти:
1/2 пакет кори за баница (8 бр.кори)
125 г краве масло
олио за намазване на тавата

за плънката:
500 г пушена пъстърва
400 г прясна балканска пъстърва
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 стрък селъри
1/2 връзка девесил
сол и черен пипер на вкус

за заливката:
5 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1/2 връзка копър
1 скилидка чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Баница с риба

Прясната пъстърва се филетира.

 


2
Баница с риба 2

Отделените филета, заедно с пушената пъстърва се разбиват в блендер, като се прибавят наситнените лук, чесън и селъри. Овкусява се със сол, черен пипер и ситно нарязания девесил.

 


3
Баница с риба 3

В намазана с олио тава (квадратна – 26 см), слагате две кори и ги намазвате с част от разтопеното масло. Разпределяте 1/3 от плънката и покривате с нови 2 кори. Това се повтаря още два пъти, като завършвате с кори и масло. Ако корите са по-големи от формата се изрязват.

 


4
Баница с риба 4

Киселото мляко се разбърква с яйцата, нарязания наситно копър и чесъна, направена на паста с малко сол.

 


5
Баница с риба 5

Баницата се залива и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, докато се зачерви – около 30 минути.

 


6
Баница с риба 6

Когато е готова, се оставя да се охлади за 30 минути, изважда се от формата и се нарязва на парчета.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: