Баница с късмети

Източник: Vasilena
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 27.10.2016
Баница с късмети
 
Необходими продукти:
500 г кори за баница
4 яйца
250 г сирене
2-3 с. л. кисело мляко
1/2 ч. л. сода бикарбонат
125 г краве масло
1 ч. ч. вода (хладка)


Начин на приготвяне:
1
От разбитите яйца, натрошеното сирене, киселото мляко, содата и хладката вода се приготвя плънка.
2
Една кора за баница се слага в ненамазнена тава и се намазва с разтопено масло. Слагат се 2-3 с. л. от плънката.
3
Следва втора кора, която пак се намазва с масло и плънка и процедурата се повтаря, до изчерпване на корите. Най-отгоре се покрива с кора и се намазва обилно с масло.
4
Нарязва се на парчета (като торта) и във всяко парче се слага късметче, завито в оризова хартия.
5
Баницата се пече около 1 час в предварително загрята фурна. Изважда се от фурната и се обръща върху 4 купички или порцеланови чаши, които да се опират върху ръба на тавата. Покрива се с кърпа, за да се задуши. По този начин баницата става пухкава и не се сляга след като изстине.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: