Баница с гъби

Приготвяме я с много масло, копър, лук и чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 24.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1 кг едри печурки
1 глава лук
2 скилидки чесън
200 г заквасена сметана
150 г краве масло
1 връзка копър
1 яйце за намазване (размер M)
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
сусам за поръсване
нигела за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Баница с гъби

Печурките се обелват, начупват се заедно с пънчетата и се наситняват в блендер.

 


2
Баница с гъби 2

Запържват се в 50 г от маслото, докато станат златисти и намалят обема си.

 


3
Баница с гъби 3

В 20 г от маслото се запържват лукът и чесънът, нарязани наситно. Към тях се добавя брашното и се запържва до златисто.

 


4
Баница с гъби 4

Налива се 1/2 ч. ч. топла вода. Разбърква се, посолява се, прибавя се сметаната и се дърпа от огъня.

 


5
Баница с гъби 5

Гъбите се сипват при сметановия сос, разбърква се, овкусява се с черен пипер и наситнения копър.

 


6
Баница с гъби 6

Кръгла керамична форма се намазва с част от останалото масло, предварително разтопено. В нея се слагат 3 точените кори, като всяка се намазва с масло и краищата се оставят да стърчат извън формата.

 


7
Баница с гъби 7

Върху тях се разпределя част от гъбената плънка. Следват нови 3 кори, подредени по същият начин. Отново плънка, отново кори и така, докато се получат 4 пласта кори и 3 пласта плънка.

 


8
Баница с гъби 8

Последната кора също се намазва с масло и стърчащите краища се прегъват навътре. Намазва се с разбито яйце и се поръсва със сусам и нигела.

 


9
Баница с гъби 9

Баницата се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 45 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2015
Получи се много вкусно!
6.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2014
Много вкусно, ще Ви хареса!
5.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2014
Стана много вкусна,мисля следващия път да сложа по 4-5 кори в плънката.
4.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2014
Много е вкусно.:)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2014
Бях скептично настроен към плънката, но баницата ме изненада с хубавия си вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: