Баница с дърпани кори

Домашна баница за делници и празници
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2021
Баница с дърпани кори
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
6 яйца
500 г краве сирене
100 мл свинска мас (олио)
2–3 щипки сол
около 500 мл топла вода или колкото поеме


Начин на приготвяне:
1
Баница с дърпани кори

В купа се налива водата, слага се солта и малко по малко се добавя брашното.


2
Баница с дърпани кори 2

Бърка се с ръка и след това се меси, докато се получи меко, еластично тесто.


3
Баница с дърпани кори 3

Разделя се на две топки, които се разточват леко на дебели кръгли кори. Оставят се да престоят 15 минути, намазани с разтопена свинска мас.


4
Баница с дърпани кори 4

Яйцата се разбиват и се смесват с натрошеното сирене.


5
Баница с дърпани кори 5

Топките тесто се дърпат с ръце на памучна покривка, докато станат на тънки кори. Дебелите краища се отстраняват., за да остане само тънката част.


6
Баница с дърпани кори 6

Отгоре се намазва със свинска мас и се поръсва от яйчената смес. С помощта на покривката се навива на руло. По съшия начин се навива и другата кора.


7
Баница с дърпани кори 7

Слагат се навити една около друго в тава, покрита с хартия за печене. Пече се в загрята на 250 градуса фурна за около 30 минути, на най-долно ниво.


8
Баница с дърпани кори 8

Изважда се, напръсква се с вода, покрива се с кърпа и се оставя да почине.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2020
Баница с дърпани кори и късмети.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Баницата стана супер,и е толкова лесна :)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
С повече опити ще се получи, няма как :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Не можах да издърпам достатъчно тънки корите, но добре се получи...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: