Баница „Розички“

Много интересна баница, няма как да не опиташ
Източник: Николета
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 25.01.2016
Баница „Розички“
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
300 г сирене
5 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. газирана вода
3-4 с. л. олио
30 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Корите се разделят на две части. На плота се слагат две кори, намазват се с масло и се поръсват с натрошено сирене.
2
Отгоре се слагат още две кори и отново се поръсват със сирене. Реди се така, до изчерпване на корите от едната част.
3
Наредените кори се навиват на руло и се нарязват през 4 см. Получените „розички“ се нареждат изправени в намазнена тава.
4
Същата процедура се повтаря и с другата част от корите. Накрая „розичките“ се поръсват отгоре с малко олио.
5
Яйцата се разбиват. Добавят се киселото мляко, газираната вода и няколко щипки сол.
6
„Розичките“ се поливат с тази смес, така че да се напоят добре. Във всяка „розичка“ се слага парченце масло.
7
Баницата се пече около 30 минути (до златисто) в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
уникалнооо
3.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2017
Най-сетне начин на приготвяне, който гарантира и изпичане от вътре!
2.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2016
Стана страхотна! Не оцеля цяла, за да се похваля със снимки :)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2016
Става много вкусна! Опитайте!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: