Баница Ники

Източник: Ники
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 02.12.2015
Баница Ники
Баница Ники
Баница Ники
Баница Ники
Баница Ники
 
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница (500 г)
5 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
150-200 г сирене
1/2 к. ч. олио
50 г настърган кашкавал (по желание)
краве масло
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
В купа разбъркваме с вилица яйцата и им добавяме щипка сол.

2
В кофичката с кисело мляко слагаме 1 ч. л. сода и разбъркваме, докато содата шупне.

3
Сипваме млечната смес при яйцата и разбъркваме.
4
Добавяме 1/2 к. ч. олио и отново разбъркваме.

5
Добавяме натрошеното сирене. По желание може да се добави и малко настърган кашкавал, но не е задължително. Разбъркваме сместа добре.

6
В намазнена тава започваме да редим корите една по една, като върху всеки две кори, с по-голяма лъжица сипваме от сместа тук-там. Следват отново две кори (една върху друга) и пак смес, докато корите свършат. Ако остане от сместа, я разпределяме най-отгоре.

7
Нарязваме краве масло на много тънки и малки парченца, разпределяме ги върху последния ред на баницата и я печем в леко загрята фурна. Ако фурната е с вентилатор, първо я загряваме на 100 градуса (само на долен реотан) и печем така около 15 минути. След това включваме горния и долния реотан едновременно и печем, докато баницата придобие златист цвят.

8
Докато баницата е още във фурната я пробваме с нож, на няколко места, дали е готова. След като я извадим от фурната може да я обърнем върху чиния да се задуши или я оставяме няколко минути така в тавата. Режем на порции с форма по избор - аз я режа на 8 правоъгълни парчета.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2016
Сега виждам, че не съм споменала една подробност. Ако яйцата ви са малки или средни, т.е. М, може да са 5. Но, ако са Л, то можете да сложите само 3 или най-много 4.
3.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
И аз я направих, стана страхотна
2.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
СТРАХОТНА ЗАКУСКА
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2016
Стана супер ,но аз я направих навита
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: