Банички с тиква и лук

Интересен вариант за солен тиквеник
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно (+ за разточване)
1 с. л. олио (+ за маслена баня)
1 ч. л. куркума
1 ч. л. сол

за плънката:
500 г тиква (непочистена)
2 глави лук
1/4 ч. л. индийско орехче
1 скилидка чесън
4 с. л. олио (+ за намазване)
1 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Банички с тиква и лук
Тиквата се обелва, почиства се и се нарязва на малки кубчета. Слага се в тава, полива се с 2 с. л. олио, посолява се и се пече около 40 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
2
Банички с тиква и лук 2
Тестото се приготвя като брашното се смесва с куркумата и солта.
3
Банички с тиква и лук 3
Наливат се около 150 мл хладка вода и олиото, разбърква се и се замесва гладко тесто.
4
Банички с тиква и лук 4
Оставя се да почине, покрито в купа, за около 30 минути.
5
Банички с тиква и лук 5
Лукът за плънката се нарязва наситно, задушава се в 2 с. л. олио, посолява се и се готви на умерен огън, под капак, докато омекне и започне да се карамелизира.
6
Банички с тиква и лук 6
Тиквата се смесва с лука. Добавят се кимионът, индийското орехче, чесънът, стрит с преса, сол и черен пипер на вкус и се разбърква.
7
Банички с тиква и лук 7
Тестото се разточва на тънка кора върху набрашнен плот.
8
Банички с тиква и лук 8
От него се оформят големи кръгове.
9
Банички с тиква и лук 9
Режат се надве.
10
Банички с тиква и лук 10
Във всеки се поставя по малко от плънката.
11
Банички с тиква и лук 11
След това срещуположните страни се събират към средата и се затварят, така че да се оформят триъгълни пакетчета.
12
Банички с тиква и лук 12
Баничките се пържат на маслена баня до златисто.





13
Банички с тиква и лук 13
След това се изваждат върху кухненска хартия, да се отцедят от мазнината.


14
Банички с тиква и лук 14






Съвет:
По желание баничките могат да се изпекат за около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2014
Нещо , различно от това , което съм правила до сега . А и вкусно !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: