Банички с риба тон и чили

За тези, които не обичат да се борят с костите на рибите, предлагаме чудесна алтернатива
Източник: Бон Апети
Дата: 06.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 дърпани кори (от пакет от 400 г)
2 консерви риба тон в зехтин (160 г всяка)
1 глава лук
1/2 зелена чушка
1 морков
2 скилидки чесън
50 г тъмни стафиди
3 с. л. зехтин
2 ч. л. соев сос
черен пипер на вкус
олио за пържене
соев сос за намазване
200 г сос сладко чили


Начин на приготвяне:
1
Банички с риба тон и чили

Лукът и чесънът се нарязват наситно. Морковът и чушката се нарязват на кубчета.

 


2
Банички с риба тон и чили 2

В тиган се загрява зехтинът и в него се запържват лукът и чесънът. Добавят се морковите и чушката. Когато се запържат леко, се сипват стафидите, черният пипер, соевият сос, отцедената от зехтина риба тон. Разбърква се и се оставя да се охлади.

 

 


3
Банички с риба тон и чили 3

Всяка кора се разрязва на две широки ленти по дължина. В долния край се слага лъжица от сместа.

 


4
Банички с риба тон и чили 4

Дългите краища се затварят навътре и се завива правоъгълник.

 


5
Банички с риба тон и чили 5

Краят на кората се намазва със соев сос, за да се залепи.

 


6
Банички с риба тон и чили 6

Пържат се на маслена баня и се отцеждат върху скара, за да останат хрупкави. Сервират се с чилито.

 


 


Съвет: От тези продукти излизат 8 банички, предвидени са по 2 в порция, като предастие.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2014
Вместо риба тон - скариди. Така рецептата става постна. Безгръбначните са постни.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2014
Заместих консервата риба тон със задушени коктейлни скариди леко задушени в зехтин подправени с черен пипер, сол и прясно настърган джинджифил /малко/ останалото е същото.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: