Банички с пилешко филе и зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2011
Банички с пилешко филе и зеленчуци
 
Необходими продукти:
200 г пилешко филе
3/4 пакет точени кори
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
100 мл зехтин
20 мл соев сос
20 мл сусамово олио
20 г сусам
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Банички с пилешко филе и зеленчуци

Пилешкото филе се нарязва на дребни късчета. 


2
Банички с пилешко филе и зеленчуци 2

Половината от зехтина се сгорещява в тиган и в него се запържва месото, докато побелее. Овкусява се с черен пипер. 


3
Банички с пилешко филе и зеленчуци 3

Лукът и двата вида чушки се почистват, нарязват се на жулиен и се добавят към месото.


4
Банички с пилешко филе и зеленчуци 4

Морковът, чесънът и джинджифилът се обелват, нарязват се и също се прибавят в тигана. 


5
Банички с пилешко филе и зеленчуци 5

Наливат се сусамовото олио и соевият сос. Ако е необходимо се посолява и се разбърква. Запържва се, докато се изпари течността. Когато плънката е готова, се пресипва в голяма чиния, за да изстине.


6
Банички с пилешко филе и зеленчуци 6

От корите се отрязват ленти с ширина 6–7 см.


7
Банички с пилешко филе и зеленчуци 7

Подреждат се три парчета едно върху друго, като всяко се намазва със зехтин. 


8
Банички с пилешко филе и зеленчуци 8

В единия край се слага малко от плънката и се сгъват банички, така че да се получи триъгълна форма.


9
Банички с пилешко филе и зеленчуци 9

Тава за печене се намазва със зехтин и в нея се подреждат баничките. Отгоре се намазват леко със зехтин. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10–15 минути, до светлокафяв цвят. 


10
Банички с пилешко филе и зеленчуци 10

Когато са готови, отново се намазват със зехтин и се поръсват със сусам.


 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2018
добавих и три вида кашкавал.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: