Банички с пиле

В точените кори се спотайва ароматна и вкусна месна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 05.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 точени кори
600 г пилешки пържоли от бут
3 големи глави лук
1 домат
70 г краве масло
1 с. л. олио
1 ч. л. сух босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Банички с пиле
Месото се нарязва на кубчета и се запържа на два пъти в нагорещен тиган с 20 г масло и 1 с. л. олио. Когато се запържи, се изважда.
2
Банички с пиле 2
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в същият съд до леко карамелизиране.
3
Банички с пиле 3
Месото се връща в съда, посолява се и се овкусява с босилек. Прибавя се обеленият и нарязан на полумесеци домат. Готви се 15 минути на слаб огън.
4
Банички с пиле 4
Корите се подреждат една върху друга, като се мажат с масло.
5
Банички с пиле 5
Разрязват се на 6 равни парчета, по дългите страни се оформят ресни.
6
Банички с пиле 6
Върху всяко парче се поставя от плънката и ресните се прехлупват навътре.
7
Банички с пиле 7
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до зачервяване – около 25 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2013
Много добре се комбинира с рецептата за отворена пица Маргарита, защото с едната част от корите правиш едната, с втората част другата рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: