Банички с кайма и сирене

Златисти и хрупкави
Източник: Бон Апети
Дата: 28.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г фини точени кори
500 г смляно месо от телешка плешка
200 г краве сирене
3 яйца
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
1 стрък мащерка
2 с. л. зехтин (+ за мазане)
1 с. л. доматен концентрат
1/4 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Банички с кайма и сирене
Лукът и чесънът се наситняват. Чушката се почиства от семките и се нарязва на кубчета. Нарязаните зеленчуци се запържват в сгорещения зехтин.
2
Банички с кайма и сирене 2
Прибавя се каймата и се пържи при непрекъснато бъркане, докато се получат златистокафяви трохи и течността, която пуска месото, се изпари.
3
Банички с кайма и сирене 3
Овкусява се с доматения концентрат и наситнената мащерка. Разбърква се и след 1–2 минути съдът се дърпа от огъня.
4
Банички с кайма и сирене 4
Подправя се с кимион, сол и черен пипер и се оставя да се охлади. Тогава се прибавят накълцаният магданоз, 2 яйца и натрошеното сирене и се разбърква добре.
5
Банички с кайма и сирене 5
Корите се режат на ленти и краищата им се намазват с разбито с малко вода яйце.
6
Банички с кайма и сирене 6
Върху всяка лента се слага от плънката и се завиват триъгълни банички.
7
Банички с кайма и сирене 7
Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия и се пекат 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2019
Станаха прекрасни
3.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2017
Много вкусни банички!
2.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2016
Аз ги напражих със свинска кайма - станаха много вкусни дори и студени.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2016
Чудна идея! Все се каня да направя и с кайма баница. Но не бях се сетила да са триъгълни. Благодаря ви!Правила съм такива, но със яйчена смес и сирене.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: