Банички с кайма и патладжан

Вкусът е познат и харесван
Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница на сач (500 г)
1 кг телешка кайма
1 голяма глава лук
2 патладжана (500 г)
800 г домати на кубчета от консерва
1 щипка захар
8 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
100 мл олио
сусам за поръсване

за заливката:
3 яйца
300 г кисело мляко
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Банички с кайма и патладжан
Патладжаните се режат на малки кубчета. Пържат се в 4 с. л. олио до златисто от всички страни, докато омекнат. След това се поставя върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
2
Банички с кайма и патладжан  2
В останалото олио се запържва наситненият лук, докато омекне. Прибавя се каймата, запържва се, докато стане с кафява коричка. Слагат се доматите, овкусява се със сол,черен пипер и захар и се оставя на котлона, докато се сгъсти.
3
Банички с кайма и патладжан  3
Добавят се патладжаните и плънката се охлажда.
4
Банички с кайма и патладжан  4
Яйцата за заливката се разбиват с телена бъркалка, към тях се прибавя киселото мляко, овкусява се със сол и черен пипер и се разбива отново.
5
Банички с кайма и патладжан  5
Точените кори се режат напречно през средата, всяка се намазва с олио и отгоре се слагат по 1–2 лъжици от плънката и по 1-2 лъжици от заливката.
6
Банички с кайма и патладжан  6
Страничните краища на корите се прегъват навътре 4 см и се завиват. Получените рула се поставят в тава, намазват се с останалата заливка и се поръсват със сусам.
7
Банички с кайма и патладжан  7
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор до готовност – 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2016
Получиха се много вкусни!
4.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2014
Интересни и вкусни!
3.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2013
Ястието стана фантастично!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
Ооо, банички, любими са ми :)))
1.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2013
ммм изглежда много вкусно ....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


246 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: