Банички с кашкавал и жълтъци

Много бързи и апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 01.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г пълномаслена извара
100 г кашкавал
7 яйца
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
1 щипка индийско орехче
6 листа точени кори
сол и черен пипер на вкус
разтопено масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Банички с кашкавал и жълтъци
Настърганият кашкавал се смесва с наситнения магданоз, стрития на паста чесън, изварата, индийското орехче, сол и черен пипер. Чуква се 1 яйце за спойка и хубаво се разбърква.
2
Банички с кашкавал и жълтъци 2
Тава с незалепващо покритие се намазва с разтопено масло.
3
Банички с кашкавал и жълтъци 3
В нея се поставят три точени кори, като всяка се маже с масло.
4
Банички с кашкавал и жълтъци 4
Върху тях от сместа с изварата се оформят 6 „гнезда” и във всяко се слага по един жълтък.
5
Банички с кашкавал и жълтъци 5
Корите между „гнездата” се намазват с белтък. Отгоре се слагат 3 намазани с масло кори.
6
Банички с кашкавал и жълтъци 6
С ръце се притиска добре между „гнездата“, за да се залепят горните за долните кори.
7
Банички с кашкавал и жълтъци 7
Баничките се изпичат за 6–7 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор и се сервират, докато са още топли.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2015
Бяха много вкусни и лески за приготвяне
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


227 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: