Банички с агнешко и спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Банички с агнешко и спанак
 
Необходими продукти:
400-500 г спанак
300-400 г агнешки бут
125 г масло за намасляване
1 пакет точени кори
1 връзка пресен лук
50 г масло
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. джоджен
1/2 ч. л.кимион


Начин на приготвяне:
1
Банички с агнешко и спанак
Спанакът се бланшира в подсолена вода за 2 минути. Отцежда се, изплаква се със студена вода и се нарязва наситно.
2
Банички с агнешко и спанак 2
Месото се накълцва, запържва се в сгорещеното масло, като късовете се разделят един от друг, за да станат на трохи. Към края се добавя наситненият лук. Когато месото се зачерви, се подправя с доматеното пюре, солта, джоджена и кимиона. Добавя се спанакът. Оставя се да се охлади.
3
Банички с агнешко и спанак 3
Една кора се намаслява наполовина с масло и се сгъва на две, отгоре се загръща с намаслената половина на втората кора. Поставя се част от плънката.
4
Банички с агнешко и спанак 4
За да се оформи триъгълник, кората се сгъва, като се спазват следните стъпки: стъпка 1
5
Банички с агнешко и спанак 5
стъпка 2
6
Банички с агнешко и спанак 6
стъпка 3
7
Банички с агнешко и спанак 7
Триъгълниците се „запечатват“, нареждат се в намаслена тава и се пекат около 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: