Бананово руло

Сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
200 г захар
90 г брашно
3 яйца
2 банана
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол

за плънката:
100 г краве масло (на стайна температура)
250 г крем сирене
100 г пудра захар
1 ванилия
1–2 банана


Начин на приготвяне:
1
Бананово руло
Брашното се смесва с бакпулвера, содата и солта.
2
Бананово руло 2
Яйцата се разбиват със захарта.
3
Бананово руло 3
Добавят се намачканите с вилица банани и се разбърква.
4
Бананово руло 4
Сипват се и сухите съставки и отново се разбърква.
5
Бананово руло 5
Сместа се изсипва в плитка тава, застлана с пергаментова хартия, която се намазва с масло и се поръсва с брашно.
6
Бананово руло 6
Пече се около 12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Бананово руло 7
Блатът се навива на руло, докато е още топъл и се охлажда.
8
Бананово руло 8
Маслото се разбива с крем сиренето, прибавят се пудрата захар и ванилията, и отново се разбива.
9
Бананово руло 9
Блатът се намазва с крема, а отгоре се подреждат парчета банани.
10
Бананово руло 10
Рулото се завива и се прибира в хладилник за няколко часа.
11
Бананово руло 11
Поднася се, поръсено с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2017
Това е една от най-любимите рецепти на моето семейство. Десертът е лесен за изпълнение. Вкусен, нежен за небцето. Най-бързо изчезващ от чинията. Браво на този, който е измислил тази вкусотия!
15.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2016
Вече ни е любимо!
14.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2016
Много хубав десерт!
13.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2016
Сложих кафява захар в тестото за блата, стана много вкусно.
12.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2016
Вкусно стана, но блатът ми се разпадна при навиването, особено втория път след като го намазах с крема. Да не би да съм го завила твърде горещ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: