Бананови хлебчета с мед

Идея за лесни ароматни хлебчета, която взаимстваме от големия Джейми Оливър
Източник: Бон Апети
Дата: 08.04.2013
Бананови хлебчета с мед
 
Необходими продукти:
600 г бяло брашно тип „500“
6 добре узрели банана
1 пакетче суха мая
1 ч. л. захар
100 г филирани бадеми
6 с. л. мед
2 с. л. краве масло
1/2 ч. л. сол
брашно за замесване
олио за намазване
мед за поливане


Начин на приготвяне:
1
Бананови хлебчета с мед

Бананите се обелват и се пюрират с пасатор (полученото пюре трябва да е 500 г).

 


2
Бананови хлебчета с мед 2

Маята се смесва с 40 мл топла вода и захарта и се оставя да шупне. В купа се смесват брашното, пюрето от бананите, шупналата мая, медът, солта и разтопеното краве масло.

 


3
Бананови хлебчета с мед 3

Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи на пръстите (ако е сухо се добавя вода, ако е прекалено лепкаво - още брашно).

 


4
Бананови хлебчета с мед 4

Към тестото се прибавят филираните бадеми. След това се оформя на топка и се поставя в чиста купа, покрива се с филио за свежо съхранение и се оставя да втаса за около 2 часа.

 


5
Бананови хлебчета с мед 5

Тестото се разделя на 8 топки, които се поставят в намазнена с олио тава, на разстояние една от друга. Оставят се да починат за около 30 минути. После се поливат с малко мед.

 


6
Бананови хлебчета с мед 6

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2014
станаха страхотнииииииииии
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: