Бананова торта с ананасова глазура

Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2005
Бананова торта с ананасова глазура
 
Необходими продукти:
2-3 банана
1 консерва ананас (400 г)
3 яйца
3 ч. ч. брашно
2 ч. ч. захар
1 1/2 ч. ч. олио
1 1/2 ч. ч. орехови ядки
2 пакетчета ванилия на прах
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. канела
50 г маргарин
2 ч. ч. пудра захар
5-6 с. л. сок от ананас


Начин на приготвяне:
1
Бананова торта с ананасова глазура
В купа се смесват пресятото брашно, захарта, содата, канелата и ванилията. Отделно се смесват яйцата, олиото и смачканите на пюре банани, разбиват се добре и се изсипват в купата с брашното.
2
Бананова торта с ананасова глазура 2
Добавят се смлените наедро орехови ядки и нарязаният на малки парчета ананас. (Няколко парчета се отделят за глазурата.) Сместа се разбърква добре и се изсипва в намаслена тава (диаметър 24-26 см).
3
Бананова торта с ананасова глазура 3
Пече се в загрята до 180 градуса фурна 10 минути, след което температурата се намалява на 150 градуса и се пече още 30-40 минути. Готовността на блата се проверява с шиш или клечка (не трябва да залепва). Изважда се от формата и се оставя да изстине.
4
Бананова торта с ананасова глазура 4
В купа се смесват пудрата захар, маргаринът, сокът от консервата ананас и нарязаните на малки парчета 2-3 шайби ананас.
5
Бананова торта с ананасова глазура 5
Изстиналият блат се намазва с глазурата. Оставя се да престои 1-2 часа, нарязва се и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: