Бананов пай

Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2002
Бананов пай
 
Необходими продукти:
250 г брашно
150 г маргарин
вода
4 с. л. захар
200 г брашно
750 г прясно мляко
1 щипка сол
3 жълтъка
1 ванилия
1 с. л. краве масло
2 банана
3 белтъка
6 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Бананов пай
С брашното, разтопения маргарин, сол и вода се замесва меко тесто, покрива се с фолио и се оставя да почине. Разточва се на тънка кора (около 2 см).
2
Бананов пай 2
Кората се разпределя в намаслена тава, като се покриват и стените на съда. Блатът се надупчва с вилица и се пече в гореща фурна при температура 220 градуса около 15 минути (до златист цвят).
3
Бананов пай 3
В тенджера се налива млякото, добавят се брашното и захарта. Кипва се и при непрекъснато разбъркване се вари до получаване на гъст крем.
4
Бананов пай 4
Жълтъците се разбиват и се наливат при млякото, добавят се маслото и ванилия. Кремът се кипва, след което се оставя да се охлади.
5
Бананов пай 5
Бананите се нарязват на кръгчета и след като изпеченият блат се охлади, се подреждат отгоре. Залива се с крема.
6
Бананов пай 6
Белтъците и захарта се разбиват на сняг, разпределят се върху крема и паят се запича в слабо загрята фурна при температура 150 градуса около 10-15 минути, докато белтъкът се изпече.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: