Бананов пай с трюфел крем

Източник: Бон Апети
Дата: 22.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
190 г пудра захар
250 г краве масло
50 г бадеми
1 ч. л. бакпулвер
1 яйце
60 мл прясно мляко
4–5 банана
100 г захар
50 г краве масло
500 г натурален кувертюр (шоколад)
250 г млечен шоколад
500 мл сметана
125 мл прясно мляко
бял шоколад за декорация


Начин на приготвяне:
1
Бананов пай с трюфел крем
Тестото се приготвя, като в кухненски робот се поставят маслото и пудрата захар, разбиват се на бавни обороти и се прибавят пресятото брашно, бакпулверът и смлените ядки.
2
Бананов пай с трюфел крем 2
Разбърква се, така че маслото да поеме брашното, и се прибавя яйцето. Бърка се, като се налива и прясното мляко. Полученото тесто се меси на ръка върху набрашнен плот и се оставя да почине в хладилник около 30 минути.
3
Бананов пай с трюфел крем 3
Стегналото тесто се разточва върху набрашнен плот и се поставя в намазнена и набрашнена тава, като се покриват и стените. Пече се 15 минути в предварително загрята до 220–230 градуса фурна. От останалото тесто може да се изпекат формички, с които да се декорира ръбът на пая.
4
Бананов пай с трюфел крем 4
Маслото се загрява в голяма тенджера заедно със захарта и се оставя да се карамелизира. Добавят се нарязаните на кръгчета банани и се бъркат около 2 минути, за да се карамелизират.
5
Бананов пай с трюфел крем 5
Сметаната се загрява с млякото, докато заври, и тенджерата се оттегля от огъня. Добавя се нарязаният надребно шоколад и се бърка с дървена лъжица до получаването на хомогенна смес, след което се оставя да се охлади.
6
Бананов пай с трюфел крем 6
С готовия трюфел крем се намазва блатът, слага се плънката и се поставя в хладилник, за да стегне за 15 минути. След това отгоре се нанася отново трюфел крем, който трябва добре да се подравни с шпатула, и отново се оставя в хладилник.
7
Бананов пай с трюфел крем 7
Върху купа се поставя решетка и на нея се слага стегналият пай. Залива се изцяло с трюфел крем и с шприц, пълен с разтопения бял шоколад, се рисува спирала.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


271 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: