Бананов ''Наполеон''

Вкусен красив пай
Източник: Светлана
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.09.2016
Бананов \'\'Наполеон\'\'
 
Необходими продукти:
3 листа кори за баница
30-40 г краве масло
30-40 г мед

за ваниловия крем:
300 мл прясно мляко
3 яйца
6 с.л. захар
1 1/2 с. л. нишесте
1 ванилия

за карамелизираните банани:
2 банана
2-3 с. л. кафява захар
2-3 с. л. краве масло
1 с. л. ром
2-3 щипки канела


Начин на приготвяне:
1
Яйцата и захарта за крема се разбиват в купа. Добавя се нишестето и отново се разбърква до получаването на гладка смес. Млякото се сгорещява, дърпа се от огъня и при постоянно бъркане към него се прибавя яйчената смес. Връща се на огъня, изчаква се да кипне и след това се дърпа от огъня. Ароматизира се с ванилията, разбърква се и се оставя да се охлади.
2
Маслото се разтопява и хубаво се смесва с меда. Всяка кора се намазва с тази смес и след това се слагат една върху друга. Прегъват се натри и се режат на еднакви квадрати, горе-долу с големината на бисквита. Запичат се в загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути.
3
Бананите се нарязват на колелца и се запържват за 1-2 минути в сгорещеното масло. Поръсват се със захарта, овкусяват се с рома и канелата, разбъркват се и оттеглят от огъня.
4
В чиния се поставя едно от изпечените квадратчета, намазва се с ваниловия крем, покрива се с колелца банан, отново се поставя кора и ванилов крем. Слага се последната кора и се украсява с кръгче банан.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2017
аз я публикувах
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: